Ratarstvo

LG pšenica - čista petica!

6 October 2023

Setva pšenice je pred nama. Odabirom proverenog sortimenta osiguravamo rekordne prinose. Prilikom izbora sorti najvažnije je obratiti pažnju na genetski potencijal prinosa, pri čemu ne smemo zanemariti višegodišnja iskustva proizvođača.

Kompanija Galenika Fitofarmacija u svom portfoliju ima najkvalitetnije sorte pšenice koje su pažljivo odabrane kako bi prinos bio za čistu peticu!

LG pšenica

LG seeds Avenue - spremite se za rekordne prinose!

Priprada grupi najranijih sorti pšenice na domaćem tržištu. Ova sorta ima sposobnost da izbegne toplotne udare koji se javljaju krajem juna i početkom jula meseca. Odlikuje je dobar kvalitet zrna i dobra tolerantnost na ekonomski najznačajnije biljne bolesti. Poseduje stablo niskog rasta. Formira veliki klas bez osja. Zahvaljujući niskom stablu, tolerantna je na poleganje. Odlikuje je još i brza žetva, sa manjom količinom slame.

Višegodišnji visoki prinosi odlikuju Avenue kao visokorodnu sortu koja na domaćem tržištu poslednjih godina obara rekorde!

LG seeds Aneri - sigurno u narednu žetvu!

Srednje rana sorta pšenice. Odlično se adaptira na različite tipove zemljišta i tehnologije uzgoja. Formira dobro razvijen klas, krupnog zrna bez osja. LG Aneri odlikuje i visoka hektolitarska masa. Savremena je sorta koja poseduje poboljšanu tolerantnost na ekonomski najznačajnije bolesti, koji predstavlja važan faktor prilikom odabira sorte.

LG Aneri odlikuje brza žetva i lako skidanje useva.

LG pšenica
LG pšenica

LG seeds Armstrong - i kvalitet i prinos!

Spada u srednje rane sorte po dužini vegetacije. Odlikuje je srednje visoko stablo i klasovi sa osjem. Predstavlja jedinstven spoj visokog prinosa i dobrog kvaliteta zrna. Sorta pšenice koja svojom adaptibilnošću ispunjava očekivano. Visok potencijal bokorenja LG Armstrong značajna je osobina ove sorte.

"Jak" gluten i povećano upijanje vode čini je odličnim izborom za mlinare i pekare.

LG seeds Nikol - za pouzdan i stabilan prinos!

Srednje rana sorta koja poseduje izraženu adaptibilnost na različite uslove gajenja. Nikol je kod naših farmera rado zastupljena sorta. Odlikuje je izuzetno razvijeni klas, veoma krupnog zrna. Poseduje čvrsto, elastično stablo. Nikol karakteriše još i intenzivno bokorenje.

Sorta pšenice koja je proteklih godina na domaćen terenu pokazala svoju snagu i kvalitet.

Optimalna gustina setve za navedene sorte je 400-450 klijavih zrna po m².

LG pšenica