Galenika Fitofarmacija | O nama

O nama

Vaš pouzdan partner u zaštiti bilja

GALENIKA-FITOFARMACIJA a.d. je najveći domaći proizvođač, odnosno formulater sredstava za zaštitu bilja na bazi generičkih aktivnih materija visokog kvaliteta. Na srpskom tržištu sredstava za zaštitu bilja smo lideri po tržišnom učešću, fizičkom obimu proizvodnje, a takođe i po proizvodnim kapacitetima i ukupnoj poslovnoj infrastrukturi.

Više od pola veka predano radimo na zadovoljavanju potreba poljoprivrednih proizvođača. Stručnost i posvećenost naših zaposlenih i visok kvalitet naših proizvoda predstavljaju osnovu za uspeh kompanije koja je u potpunosti prilagodila svoj proizvodni program specifičnim potrebama tržišta, kao i zahtevima zaštite zdravlja ljudi i očuvanja životne sredine.

Naš primarni cilj je da i dalje snabdevamo srpski agrar kvalitetnim i bezbednim sredstvima za zaštitu bilja, kao i da unapređujemo poslovanje u skladu sa najvišim standardima u našoj branši.

Naš strateški cilj je regionalna ekspanzija na tržišta zemalja u okruženju koje su u sastavu EU.

Bavimo se proizvodnjom sredstava za zaštitu bilja od 1955. godine.

Od sredine 60-tih godina prošlog veka nalazimo se na lokaciji na kojoj smo i danas – u industrijskoj zoni Zemuna, ul. Batajnički drum bb. Ovde možete pogledati google map.

Danas smo najveći srpski proizvođač sredstava za zaštitu bilja, a istovremeno imamo i najveće pojedinačno tržišno učešće na otvorenom i konkurentnom srpskom tržištu.

Ugled i poziciju koju danas uživamo stekli smo doslednom poslovnom politikom koju sprovodimo, a koja se bazira na tri osnovna principa: