Dan polja jabuke 2018

2. juli 2018.

U saradnji sa našim partnerima, firmom Pollino Agrar d.o.o. iz Jazaka organizovali smo 29. juna Dan polja jabuke. Prisustvovalo je oko 250 gostiju koji su došli iz svih krajeva Srbije i Republike Srpske.

Potreba proizvođača voća da budu u toku sa inovacijama u tehnologiji zaštite i ishrane jabuke, kruške i drugog voća, je sve prisutnija, naročito ukoliko žele da budu konkurentni sa svojim proizvodima na tržištu. Na tom putu, partnerstvo s našim stručnim timom pruža pomoć i podršku poljoprivrednim proizvođačima.

Velika količina padavina tokom prethodnih dana, ali i na sam Dan polja, sprečila je prvobitno planiran izlazak u voćnjak. Umesto grupnog obilaska voćnjaka, održane su prezentacije stručnog tima Galenika Fitofarmacije o tehnologiji zaštite voća i primeni proizvoda za zaštitu i ishranu biljaka, a potom je za zainteresovane omogućen obilazak voćnjaka. Proizvođači su predano pratili prezentacije dobro poznatih stručnjaka naše kompanije Predraga Milovanovića i Igora Petkovića, ali i novih kolega - Koviljke Teomirović i Ivana Stevanovića.

U izlaganju, naši stručnjaci za zaštitu voća su se osvrnuli na početak sezone i specifičnosti koje su je obeležile vegetacioni razvoj biljaka. Velike promene klimatskih uslova, naročito u vidu promenjivosti temperatura i vlage vazduha, uticale su na kretanje vegetacije što je ostavilo traga i u kasnijim fenofazama razvoja.

Pored preporučenog programa zaštite, predstavljena su i nova rešenja u zaštiti i ishrani bilja koje je Galenika Fitofarmacija ponudila,a posebno su prezentovani novi proizvodi koji su se našli u voćnjacima ove sezone - KULISA, LEGAT i TRITON. Pored toga, detaljnije je ispričano o najznačajnijim štetnim organizmima koji prave probleme proizvođačima.

U nastavku druženja organizovana je i nagradna igra gde su svi gosti bili učesnici, pri čemu je na kraju bilo izvučeno troje dobitnika nagradnih paketa.

Galerija fotografija