Dani polja jabuke 2021

25. juni 2021.

U saradnji sa našim partnerima i dragim domaćinima, firmom Biogroup d.o.o. iz mesta Jazak, kao i poljoprivrednim gazdinstvom Pantelić iz sela Blaznava kod Topole, 22. i 23. juna smo organizovali Dan polja jabuke. Uprkos visokoj temperaturi, za dva dana na skupovima je prisustvovalo oko 200 gostiju koji su došli iz svih krajeva Srbije.

Dani polja jabuke su održani u veoma modernim i savremenim voćnjacima u kojima je implementiran skup savremenih tehnologija, rešenja i znanja. Pored brojnih faktora i aktivnosti koji utiču na stanje naših zasada i kvalitet plodova, veoma je važan i odabir kvalitetnih sredstava za zaštitu i ishranu biljaka, pozicioniranje tretmana i kvalitet aplikacije. Naši domaćini su na odgovoran način vodili računa o tome, a gosti su mogli videti da je stanje zasada veoma zadovoljavajuće.

Potreba proizvođača voća da budu u toku sa inovacijama u tehnologiji zaštite i ishrane jabuke, kruške i drugog voća je sve prisutnija, naročito ukoliko žele da budu konkurentni sa svojim proizvodima inostranimtržištima. Na tom putu, pored odabira kvalitetnih sredstava za zaštitu i ishranu biljaka potrebno je pratiti i mnoge druge trendove od kojih se mogu istaći sortiment i uzgojni oblici. Galenika-Fitofarmacija se opredelila za partnerski odnos sa poljoprivrednim proizvođačima i iz tog razloga osnovala stručni tim ljudi koji pruža pomoć i podršku poljoprivrednim proizvođačima u svim sferama gajenja voćarskih kultura.

U izlaganju, naša stručna lica ispred Galenike-Fitofarmacije za zaštitu voća Ivan Stevanović i Ivan Nikić, osvrnuli su se na početak sezone i specifičnosti koje su obeležile vegetacioni razvoj biljaka uz napomene šta nas može očekivati u narednom periodu. Takođe je predstavljeno i kojim proizvodima su rađeni tretmani i u kom periodu tokom vegetacije, a gosti su mogli da obiđu zasad i uvere se da su tretmani i pored velikih količina padavina i uslova za razvoj bolesti i štetočina delovali odlično i da je stanje zasada veoma dobro.

Aleksandar Šošević, direktor Envipak d.o.o, firme osnovane od strane kompanije Galenike-Fitofarmacije, koja se bavi sakupljanjem i transportom opasnog i neopasnog otpada, u svom izlaganju istakao je važnost uspostavljanja sistema za zbrinjavanje ambalažnog otpada kao i njene prednosti.

Nakon obilaska voćnjaka, nastavak druženja bio je u restoranu gde je organizovana i nagradna igra u kojoj su učestvovali svi gosti, pri čemu je na kraju bilo izvučeno po troje dobitnika nagradnih paketa, kako u Jasku tako i u Topoli.

Preuzmite bilten "Dan polja jabuke 2021"

U nastavku vam prenosimo fotografije sa događaja.

Dani jabuke 2021
Dani jabuke 2021
Dani jabuke 2021
Dani jabuke 2021
Dani jabuke 2021
Dani jabuke 2021
Dani jabuke 2021
Dani jabuke 2021
Dani jabuke 2021