Poseta partnerima iz Francuske - ANGIBAUD Derome & Specialites

23. oktobar 2017.

Višegodišnji partner kompanije Galenika Fitofarmacija je renomirani proizvođač sredstava za ishranu bilja kompanija ANGIBAUD Derome & Specialites iz Francuske. U poseti smo imali mogućnost da vidimo pogon i način proizvodnje đubriva od strane kompanije Angibaud, kao i metod razvoja njihovih proizvoda.

Angibaud je jedna od kompanija sa najdužom tradicijom u Evropi u proizvodnji đubriva.

Osnovani su 1877. godine i od tada su specijalizovani za proizvodnju najsavremenijih tipova đubriva. Angibaud ima 5 proizvodnih pogona (2 pogona za organska đubriva, 2 pogona za tečna i 1 pogon za vodotopiva đubriva). Svake godine ulože više od 4 miliona € u razvoj proizvoda, a u proteklih 5 godina uloženo je preko 16 miliona € u razvoj pogona tako da postrojenje za NPK vodorastvorljiva đubriva spada u sam vrh Evropske tehnolgije.

Angibaud svoje proizvode izvozi u preko 40 zemalja, širom Evrope, Afrike i Azije. U Srbiji su njihovi proizvodi u našem zastupništvu - Activeg 5:8:10, Activeg 12:4:6, Chopin evolution, Soluveg 20:20:20, Soluveg Green 10:40:10, Soluveg Orange 22:10:10, Soluveg Parma 16:6:27.

Svoje proizvode formulišu za potrebe poboljšanja kvaliteta zemljišta i uslova ishrane biljaka.

Galenika Fitofarmacija veliki značaj i fokus pridaje kvalitetu kako svojih proizvoda tako i proizvoda koje ima u svom portfoliju. Iz tog razloga je kompanija Angibaud adekvatan partner koja vrši rigoroznu selekciju organskih i mineralnih materija koje ulaze u sastav proizvoda, vrši se sistematično uzorkovanje, analiza internih i eksternih provera radi utvrđivanja kvaliteta ulaznih sirovina i formulisanog proizvoda, stabilnost skladištenja i sledljivost elemenata.

Svi proizvodi osetljivi na mraz se proizvode naprednim metodama radi postizanja stabilnosti skladištenja i prilikom nepovoljnijih uslova. Zahvaljujući sigurnijem proizvodnom procesu, sirovine se mešaju u registrovanoj formulaciji ali kontrolisano kompjuterizovanim sistemom. Tokom samog procesa proizvodnje vrši se nekoliko analiza kako bi se potvrdio kvalitet. Primena dodatnih filtera takođe omogućava postizanje sigurnije čistoće proizvoda tokom različitih stupnjeva proizvodnje.

Iz tog razloga Galenika Fitofarmacija nastavlja da razvija svoj portfolio u cilju pružanja najkvalitetnijih proizvoda poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji i regionu.

Galerija fotografija