Poseta sajmu ARGA u Sloveniji

4. septembar 2017.

Sajam AGRA se održava u Gornjoj Radgoni pod sloganom "Tradicionalno sveže" i jedan je od najvećih sajmova poljoprivrede u toj regiji. Ove godine smo organizovali posetu Sajmu za naše poslovne partnere i poljoprivredne proizvođače iz Srbije.

Na 55. sajmu AGRA bilo je prisutno 1.820 izlagača iz 36 zemalja što predstavlja rekord u istoriji ovog Sajma. Učešće svih ključnih državnih, stručnih, poslovnih i komornih institucija je kreiralo glavni sadržaj ovog događaja. Ovogodišnji Sajam je obeležio održivi turizam i održiva poljoprivredna i prehrambena proizvodnja. Ukupan broj posetilaca je bio oko 120.000.

U poseti Sajmu su naši gosti obilazili štandove i izlagače proizvođača hrane, poljoprivredne mehanizacije, kao i drugih inputa u poljoprivredi, ali i pakovnog materijala, kao i izložbeni deo sa domaćim životinjama i drugo. Zemlja partner Sajma ove godine je bila Kina.

Pored posete Sajmu, naši gosti su bili u prilici da vide i posete grnčariju u mestu Filovci - lončarstvo Bojnec, zatim šunkarnica Kodila u mestu Markišavci i kuću penušavog vina - Radgonske Gorice gde je uz degustaciju penušavih vina nastavljeno druženje.

Galerija fotografija