Aktuelna primena

31. mart 2022.

U najećem broju proizvodnih regiona, zasadi šljive se nalaze u fenofazi početka cvetanja.

31. mart 2022.

Po završetku zimskog mirovanja, sa porastom temperatura, krenulo je buđenje vegetacije i pucanje pupoljaka.

31. mart 2022.

Poslednjih godina neretko se susrećemo sa povećanjem površina pod sojom.

28. mart 2022.

Sa početkom proleća, srednje dnevne temperature prelaze biološki mimimum i predstavljaju povoljne uslove za početak vegetacije.

25. mart 2022.

Uljana repica je u fazi intenzivnog porasta zbog čega je potrebno omogućiti što bolje uslove za njen dalji razvoj.

21. mart 2022.

U ovim fenofazama je neophodno obaviti zaštitu i smanjiti infektivni potencijal prouzrokovača bolesti.

21. mart 2022.

Breskva i nektarina se nalaze u fenofazi od kraja bubrenja lisnih pupoljaka do pojave zelenih listića, na terminalnim, ali i bočnim pupoljcima.

19. mart 2022.

Porast dnevnih temperatura doprinosi razvoju pšenice, ali ujedno dolazi i do intenzivnijeg razvoja korovskih biljaka, širenja bolesti i pojave štetnih insekata.

17. mart 2022.

Nakon rasađivanja paradajza u plasteniku, potrebno je obezbediti adekvatne uslove za pravilan rast i razvoj biljke.

14. mart 2022.

Jabučaste voćne vrste nalaze se u fazi bubrenja i pucanja pupoljaka.

4. mart 2022.

Veoma važna mera u gajenju povrća je suzbijanje korova.