Voćarstvo

22. mart 2024.

Sa naglim porastom temperature, vegetacija je nešto ranije krenula u odnosu na prethodnu sezonu.

22. mart 2024.

Nesvakidašnje toplo vreme iniciralo je ubrzano kretanje vegetacije.

22. mart 2024.

Nesvakidašnje visoke temperature za ovo doba godine ubrzale su kretanje vegetacije, pa se zasadi koštičavih voćaka nalaze u fazama od početka, pa do kraja cvetanja.

21. mart 2024.

U zavisnosti od lokaliteta i regiona gajenja, voćarski zasadi se nalaze u različitim fazama razvoja.

5. mart 2024.

Zasadi breskve i nektarine trenutno se nalaze u fazi od kraja bubrenja lisnih pupoljaka do početka pojave "zelene tačke" na terminalnim pupoljcima.

1. mart 2024.

Zasadi kruške se, u zavisnosti od lokaliteta, nalaze u fazi bubrenja do pucanja pupoljka.

1. mart 2024.

Sa porastom dnevnih temperature došlo je do intenziviranja kretanja vegetacije.

22. novembar 2023.

U zasadima kruške je završena berba i obavljene su sve operacije posle berbe, kao i folijarno tretiranje đurbrivima koje ima za cilj bolju diferencijaciju rodnih pupoljaka za narednu godinu.

3. novembar 2023.

Plavo tretiranje je tretiranje koje se obavlja u jesen i predstavlja jednu od neizostavnih mera u tehnologiji zaštite koštičavih voćaka.

1. novembar 2023.

Nakon završene berbe, uz prisustvo nižih temperatura, jabuka ulazi u period zimskog mirovanja.

6. oktobar 2023.

Na velikom broju lokaliteta u našoj zemlji, u zasadima kruške je berba završena ili se privodi kraju.

2. oktobar 2023.

Nakon završene berbe, u zasadima koštičavih voćaka se nastavlja nega koja podrazumeva dodatni niz operacija.