Voćarstvo

12. avgust 2022.

Zasadi kruške se nalaze u različitim fenofazama razvoja.

25. juli 2022.

Nekoliko je patogena koji se javljaju u skladištu, koji prouzrokuju trulež i koji čine jabuku neupotrebljivom čak i za industrijsku preradu.

21. juli 2022.

Sa dolaskom leta dolaze i mnogi štetni insekti i pauci.

15. juli 2022.

Kasne sorte breskve i nektarine se nalaze u fenofazi intenzivnog porasta do početka promene boje plodova.

8. juli 2022.

Zasadi kruške se nalaze u fenofazi 50% veličine ploda. U zasadima je ustanovljeno prisustvo kruškine buve.

8. juli 2022.

U prethodnim danima obilne padavine stvorile su povoljne uslove za razvoj prouzrokovača truleži.

8. juli 2022.

Nestabilno vreme praćeno padavinama u prethodnim danima stvara povoljne uslove za stvaranje infekcije različitih prouzrokovača bolesti.

8. juli 2022.

U proteklom periodu, kao i prema najavama meteorologa, česte i obilne padavine u zasadima breskve i nektarina stvarale su izuzetno povoljne uslove za razvoj različitih prouzrokovača bolesti.

8. juli 2022.

U zasadima višnje u velikom broju regiona u našoj zemlji je završena berba.

30. juni 2022.

Savremena tehnologija voćarske proizvodnje se sve više primenjuje u našim zasadima. Koriste se protivgradni sistemi, vrši se kontrolisano navodnjavanje i đubrenje.

24. juni 2022.

Zasadi višnje u velikom broju regiona su na početku sazrevanja plodova. Do sada su obavljene sve redovne i pravovremene mere u cilju kvalitetne zaštite i ishrane.

15. juni 2022.

Nestabilno vreme i česte padavine stvaraju povoljne uslove za razvoj različitih prouzrokvača bolesti u zasadima višnje.